"Slibuji, že se postarám o to, aby jsi tady skrze náš společný film žil dál. Místo v mém srdci budeš mít už navždy. Budeš mi chybět, ani nevíš, jak moc," zní její vzkaz. S Kulhánkem točila po dobu pěti let časosběrný dokument s názvem "JÁ, KRYCHLIČ". "Tenhle chlapík mě pustil blízko. Trvalo to dlouho, ale pustil. Jako dítě jsem se ho bála, dneska je to kamarád a člověk, kterého mám moc ráda," svěřila se vloni v prosinci.

Václav Kulhánek, celým jménem Josef Václav Antonín Kulhánek, přezdívaný Krychlič, byl legendární postavou Pardubic už od 60. let 20. století. Lidé si nemohli nevšimnout jeho typicky výrazného líčení. Nosil paruku anebo si své vlasy upravoval do zvláštního hranolu nebo krychle.

Ilustrační foto.
Našla se! Policie od soboty pátrala po třináctileté dívce z Pardubic

Podle Wikipedie nejprve dva roky učil na základní škole a později pracoval ve společnosti CHEMING v účtárně a na personálním oddělení. Neskrýval svou homosexuální orientaci. Jak uváděl, vlastnil doktorát přírodních věd. Žil ze starobního důchodu v Nemošicích. Krychlič měl v únoru 73. narozeniny.

Krychlič, ikona Pardubic
VIDEOKLIP: Krychlič ztvárnil i hlavní roli v klipu punkové Dukly Vozovny

Na Krychliče zavzpomínal také známý pardubický fotograf a náš bývalý kolega Tomáš Kubelka. Před osmi lety o Krychličovi dokonce kapela Donrvetr natočila klip. 

Píseň kapely Donrvetr o pardubické legendě Krychličovi:

Zdroj: Youtube