A pozor: pokud dokážete Petra Schwarze napodobit a pošlete nám video nebo fotografie ze svého cvičení, můžete vyhrát ceny za 1500 korun! Více na konci tohoto článku.

Fotky z "tréninku". Spíše jde o kratochvíli se synem. Nejprve rozcvička, pak samotný výkon, aneb "když lidská váha doplní železo". Syn váží 24 kg, kettlebell také 24 kg :-)... A to je jen začátek :-)
SOUTĚŽ: Cvičíte podle Samkové i Sáblíkové. Kdo vyhrál poslední kolo?

Sedm sportovců, ale fotbalista ještě čtenářům Deníku v našem seriálu neradil. Proto je tu dnes příspěvek od Petra Schwarze. Na úvod milý vzkaz: „Cvičte a držte se,“ říká profesionál, jenž působí mezi elitou v Polsku.

Schwarze znají hlavně na východě Čech. Už za dob působení v Hradci Králové byl poctivák. Po trénincích si přidával, měl individuální plán. A dbá na sebe rovněž v polské Čenstochové.

Trénuj s hvězdamiZdroj: Deník/Hana MinářováNezahálí ani v době koronaviru. „Každý večer mi přijde mail, co mám dělat,“ prozrazuje 28letý fotbalista.

Maká naplno. Na opětovný start sezony chce být patřičně nachystán.

Ale Schwarz myslí také na čtenáře, s nimiž se podělil o tři cviky. Dva jsou na posílení středu těla. „Na ten se zaměřuji nejvíc,“ tvrdí. Třetí cvičení je na posílení nohou. „Ty jsou pro fotbalistu samozřejmě důležité,“ dodává.

Úvodní cvičení začíná vzporem na rukou, kdy se současně zvedá levá ruka a pravá noha. „Říkám tomu Spiderman, doporučuji deset opakování na každou stranu,“ radí Schwarz ve videu.

Druhý cvik je obměnou prvního. „Jedná se o prkno, kdy dáváte ruku na rameno".

Trénuj s hvězdami v Deníku. Eva Samková se staví na hlavu.
VIDEO: Jak se Samková staví na hlavu. Zacvičte si s hvězdnými sportovci!

„A do třetice posilování nohou. „Zde jsou dobré výpady,“ ukazuje. Tedy vykročíte jednou nohou a druhou pokrčíte. I zde fotbalista doporučuje cviky zopakovat desetkrát na obě nohy.

Další díl projektu Trénuj s hvězdami vyjde zítra. Své cviky ukáže bývalý reprezentační házenkář Adolf Blecha.

A tady na odkazech níže si můžete připomenout předchozí díly: precizní angličáky s triatlonistou Petrem Vabrouškem, posilovací cvik motoristické závodnice Olgy Roučkové, domácí bruslení na prkně v tlustých pletených ponožkách v podání Martiny Sáblíkové nebo pinkání s toaleťákem, které ukázal volejbalový exprezentant Jiří Popelka.

Petr Vabroušek v ultramanu v Izraeli
VIDEO: Triatlonista Vabroušek ukázal, jak na správného angličáka. Inspirujte se
Olga Roučková cvičí pro čtenáře Deníku.
VIDEO: Takhle posiluje v době karantény kráska na čtyřkolce Roučková
Martina Sáblíková cvičí pro čtenáře Deníku.
VIDEO: Tlusté pletené ponožky a prkno. Podívejte se na domácí trénink Sáblíkové
Bývalý volejbalový reprezentant Jiří Popelka ukazuje čtenářům Deníku zábavná cvičení.
VIDEO: Zapinkejte si s toaleťákem! Exreprezentant Popelka vám ukáže, jak na to
Ve dnech, kdy není možné příliš sportovat, si můžete podle návodu zacvičit s osminásobnou mistryní světa a čtyřnásobným mistrem světa, se  sourozenci Ptáčkovými. Vždy v pondělí a ve středu pro vás budou mít další cvik, který si můžou zkusit sportovci prof
VIDEO: Sedy lehy ve vzduchu. Podívejte se, jak cvičí mistři světa z jedné rodiny
Silák Jiří Tkadlčík.
VIDEO: Dcera, pes i váleček na těsto. Jak cvičí jeden z nejsilnějších mužů světa

Ceny do soutěže Trénuj s hvězdamiZdroj: Deník/Hana MinářováDokážete cvičit jako známí sportovci? Zapojte své tělo a vyhrajte zajímavé ceny! Natočte humorné video a sdílejte ho v naší facebookové skupině mujzivotsesportem.cz. Nebo se vyfoťte a pošlete svůj snímek na e-mail: trenuj@denik.cz. Na konci každého týdne vybere redakce Deníku dva čtenáře, které odměníme cenami v hodnotě 1500 Kč.