Po desáté večer volá posádka záchranky policisty, aby jim pomohli při zákroku při údajném fyzickém napadení v jednom z chrudimských bytů.

Hlídka na místě seznala, že se nachází na bitevním poli, kde proti sobě stál v rolích protivníků manželský pár. Neshody mezi nimi měly vygradovat až do vzájemného fyzického napadení. Posléze se ukázalo, že palivo pro výbuch vzteku a násilí dodal do žil sezdaného páru alkohol.

Jak uvedl mluvčí policie Jiří Tesař, tak jednapadesátiletý muž nadýchal 2,52 promile. Jeho o dvanáct let mladší partnerka byla tak namol, že dechovou zkoušku prostě nezvládla.

Manželský pár ve stavu řečeném namol viditelně svým chováním ohrožoval své zdraví, potažmo holý život. Policisté se také obávali, že partneři se do sebe znovu pustí, jen co za nimi zapadnou dveře. Proto je muži zákona odvezli se souhlasem lékařů na záchytnou stanici do Pardubic.

„Celou událost nyní šetří kolegové z místního chrudimského obvodního oddělení. Zřejmé zatím je, že alkohol tu sehrál hlavní roli," dodal k případu policejní mluvčí Jiří Tesař.