Host se tam údajně uzamkl v cizím pokoji. Na hlídku už čekala recepční a ubytovaný muž z Havířova. Ten řekl, že odešel  z pokoje na umývárnu a někdo se mu zamkl v pokoji. Při návratu mu totiž nešly otevřít dveře. Recepční přinesla náhradní klíče od pokoje a  ten se podařilo otevřít. Muž zjistil, že v v místnosti nikdo není a vše si zkontroloval. Hlídka se vrátila zpět na základnu.

Po chvíli se ozval na služebně městské policie telefon znovu, tentokrát šlo o podnapilého bezdomovce, který seděl na schodech jednoho z domů v Hradištní ulici.  Hlídka po zjištění totožnosti muže přivolala policisty, kteří provedli u muže dechovou zkoušku. Ta ukázala 1,97 promile alkoholu. Následoval převzo k lékařskému vyšetření do nemocnice, kde bylo rozhodnuto o transportu muže na záchytku do Pardubic.

O půl hodiny později byli strážníci voláni k rušení nočního klidu, bylo šestnáct minut po 22. hodině. Žena z Husovy ulice oznámila, že z bytu nájemníka vychází hluk. Slečna, která hlídkce otevřena, řekla, že společnost hostů právě z bytu odchází.

Pět minut před 23. hodinou dostala městská policie zprávu o uhynulé kočce na mostě u Komerční banky. Tělo zvířete skončilo v igelitovém pytli a bylo převezeno k odborné likvidaci do veterinární kliniky.