Podobná situace se přihodila v srpnu v Chrudimi. Klíč ve dveřích obýváku jednoho z chrudimských bytů objevil teprve tříletý chlapeček, a tak s ním otočil. Zvuk zapadajícího zámku slyšela jeho maminka, která se pokoušela malého uličníka přimět k tomu, aby opět odemkl. Ale on nechtěl, protože samota obývacího pokoje ho zjevně bavila. A tak bylo nutné přivolat profesionální hasiče, kteří se k úlevě zoufalé ženy do místnosti hravě dostali.

Třetí nedobrovolný arest čekal na dvě ženy, které v srpnu zůstaly uvězněné na balkoně bytu ve čtvrtém patře domu ve Skutči. Bylo krátce po poledni a ze všech sil pralo slunce, když jejich dva větší psi zevnitř zavřeli kličku u balkonových dveří.

Na místo vyrazila jednotka skutečských dobrovolných hasičů. Ti šetrně otevřeli dveře bytu, ale museli si vyžádat spolupráci hlídky městské policie, protože uvnitř byli rozrušení a silně štěkající bafani. Hlídka za pomocí vybavení na odchyt psů vstoupila s hasiči do bytu, ale velký zásah nutný nebyl. "Psi nakonec spolupracovali a radovali se z následného vysvobození jejich paniček," řekl skutečský strážník Josef Vancl.