Mezi dva sloupky vytyčující zúžení komunikace kdosi dává potravinovou fólii. Děje se tak zejména v noci, která pomáhá pachateli s utajením, ale také bohužel přispívá k vysoké nebezpečnosti pro nicnetušící uživatele vozovky. A následky tohoto hloupého nápadu už se zabývá policie. „Podle našich informací řidiči vozidel, kteří si fólie všimli, vycouvali přes celý most zpátky a místo objeli. Bohužel ale už došlo i k úrazu,“ uvedla mluvčí pardubické policie Markéta Janovská. K mostu v noci ze 7. na 8. července vyjížděla záchranka.

Fólie, která byla v noci natažená mezi sloupky na Rosickém mostě. Nebezpečná překážka by vadila autům, ale pro cyklistu nebo motorkáře by mohla být doslova smrtící.Zdroj: Policie ČR

„Do natažené fólie narazil muž s jízdním kolem. Nečekaná překážka způsobila, že jeho pád byl velmi nečekaný a způsobil mu středně těžká zranění rukou a hlavy, se kterými byl předán do nemocnice,“ uvedl mluvčí záchranné služby Aleš Malý.

Vzhledem ke značné nebezpečnosti tohoto počínání zejména pro chodce, cyklisty a motorkáře žádá policie občany, aby byli při průjezdu uvedeným místem, zvláště v nočních hodinách opatrní.

„Zároveň žádáme případné svědky, aby se se svými poznatky obrátili na kteroukoliv služebnu policie nebo na linku 158. Policisté se na náhodné kontroly místa též zaměří,“ dodává Markéta Janovská.

Pondělní podvečer u Semína na Přeloučsku. Hasiči bojovali s požárem lesa. Už zase...
U Semína stále dokola hoří lesy. Zřejmě něčí koníček