„Hledaný byl v centru zájmu našich kriminalistů pro rozsáhlou majetkovou trestnou činnost,“ uvedl tiskový mluvčí chrudimské policie Lukáš Maier.

Kriminalisté – pátrači spolu s policisty z oddělení služební přípravy ve čtvrtek dopoledne prověřovali hned několik míst na Chrudimsku, kde by se mohl hledaný muž zdržovat.

Kolem desáté hodiny dopolední jejich pátrání slavilo úspěch. Muže objevili v jednom objektu na Skutečsku. „Hledaný se však nehodlal vzdát dobrovolně a snažil se před policisty utéct do lesního porostu. V útěku pokračoval i přes důrazně pronesené výzvy k tomu, aby zastavil, nebo proti němu bude použito donucovacích prostředků,“ popisuje honičku Lukáš Maier.

Snaha o zmizení neměla dlouhého trvání. Policisté „běžce“ dostihli a za použití hmatů a chvatů jej položili na zem, kde mu nasadili služební pouta.

Poté byl zadržený muž eskortován před policejního komisaře, který zahájil jeho trestní stíhání. Muž je obviněn ze spáchání přečinu krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí. Na obviněného byl podán podnět k podání návrhu na vzetí do vazby. Než se o případné vazbě rozhodne, bude umístěn v policejní cele.

(lm)