Skutku se měli oba kumpáni dopustit na konci srpna roku 2010 v Přelouči na Pardubicku, kde Petráň vyloupil Soustružníkem vytipovanou hernu.

Nebyla to však jejich první spolupráce při loupežných přepadeních heren. Již předtím si takto „přivydělávali“ na živobytí ve čtyřech případech, neboť přepadli herny v Chlumci nad Cidlinou, Kutné Hoře, Poděbradech a v Jičíně.

„Po přepadení v Přelouči ještě vykradli herny v Lázních Bělohrad, Jičíně, Týništi nad Orlicí a Hradci Králové,“ řekl státní zástupce Milan Šimek s tím, že za tyto trestné činy, ve kterých Petráň figuroval jako lupič a Soustružník jako „tipér“ a řidič, mladíky odsoudil Okresní soud v Jičíně.

Ten Petráňovi vyměřil šest a Soustružníkovi čtyři a půl roku vězení.

Případ vykradeného baru v Přelouči se ke krajskému soudu dostal kvůli své závažnosti.  „Toto přepadení bylo z těch devíti nejzávažnější, a proto je nemohl řešit jičínský okresní soud,“ řekl státní zástupce.

Petráň se Soustružníkem se ke všem přepadením bez okolků přiznali.

Petráň, jako hlavní iniciátor přepadení, u soudu uvedl, že jej na dráhu lupiče přivedla tíživá finanční situace. „V tu dobu jsem studoval střední školu. Neměl jsem si však komu říci o peníze, oba rodiče jsem měl totiž v tu dobu ve vězení,“ uvedl před soudem Petráň a popsal přeloučské přepadení.

Smích a strach

„Nejdřív šel do herny Soustružník, aby zhodnotil situaci. Například, zda tam nejsou kamery. Poté mi vnitřek herny popsal,“ řekl soudci mladík.

Poté prý oba čekali na dobu, kdy z vytipovaného místa odejde poslední zákazník. „Pak jsem si vzal  falešné vousy, zbraň a šel jsem na věc,“ uvedl Petráň. Dodal, že když vešel do baru, servírka se mu nejdříve začala posmívat. Pak prý vytáhl pistoli a řekl jí, ať nezmatkuje. „Měla strach a dala mi vše, co jsem chtěl,“ řekl mladý lupič a dodal, že všeho moc lituje.

Lítost u soudu projevil i Soustružník. Soudce to však neobměkčilo a oběma výrostkům zvýšil původní tresty. Petráňovi o jeden a Soustružníkovi o půl roku.