Mladá žena žádala o pomoc policisty do jednoho chrudimského bytu, protože její spolubydlící měla v opilosti ničit zařízení.

Za vypitým alkoholem stály pravděpodobně neshody s přítelem a svou zlost si vybíjela ničením svých věcí a majetku.

I po příjezdu policejní hlídky se žena měla chovat agresivně a nedokázala souvisle komunikovat s přítomnými policisty ani spolubydlícími. Přístroj na měření alkoholu v dechu ukázal 2,03 promile, a protože podle jejího chování to vypadalo, že by mohla sobě nebo někomu ublížit, odjela služebním vozidlem přímo do pardubické protialkoholní záchytné stanice. (jt)

Sobětuchy – V 9.21 hodin bylo v pondělí na linku 156 městské policie oznámeno, že u cesty mezi obcemi Sobětuchy a Rabštejnská Lhota je poškozena výsadba stromků.

Strážníci na místě jednali s oznamovatelem, který jim sdělil, že škoda na poničených stromcích byla znalcem vyčíslena na 8000 Kč. Vzhledem k výši způsobené škody byla věc předána pro podezření ze spáchání trestného činu Policii České republiky.

Chrudim – V 9.52 hodin přijali strážníci oznámení o špatném parkování před budovou stacionáře v Městském parku.

Podle oznamovatele zde měla dvě vozidla stát ve vjezdu a tím bránit výjezdu. Hlídka se pokusila kontaktovat majitele obou vozidel, v jednom případě se toto nepodařilo a na vozidlo byla umístěna výzva pro nepřítomného řidiče.

Ke druhému vozidlu se dostavil jeho majitel, který ihned přeparkoval. Přestupek s ním byl vyřešen domluvou. (mpcr)