Opodál zahlédli muže, který bouchal na prosklené dveře hotelu Hornička s takovou razancí, že je rozbil. Strážníkům uvedl, že mu zde ukradli peněženku s doklady a on ji chce zpět. Strážníci ověřili mužovu totožnost, a jelikož měli podezření, že je pod vlivem alkoholu, upozornili jej, že v tomto stavu nemůže řídit.

Na to však muž vůbec nedbal, nasedl do auta a vyrazil Paseckou ulicí pryč a odtud pak zabočil do Záboří. To už měl v zádech služební auto strážníků. Modré majáky, nápis STOP i výzvy strážců pořádku k zastavení šofér prostě ignoroval a dál uháněl pryč. Po silnici kličkoval, aby jej nebylo možné předjet.

Teprve v Záboří mezi tamními rodinnými domky se jej hlídce podařilo zastavit. Pronásledovaný muž se ještě zuřivě snažil utéci po svých, ovšem strážníci jej rychle přemohli a ruce mu spoutali želízky.

Přivolaní policisté dvaašedesátiletému řidiči obratem zabavili řidičák. Dotyčnému nyní hrozí vysoká pokuta, bude se zpovídat z přestupku proti majetku a z vlastní kapsy musí uhradit i způsobené škody.

Pikantní na celém případu byl jeho závěr. Muž totiž „ukradenou" peněženku nalezl zapomenutou ve svém autě.