Seč: Alkohol v lidech probouzí radost, smutek, ale velmi často také agresivitu. Takový případ se odehrál také v minulých dnech na Seči při jedné společenské akci.
Devětadvacetiletý muž se opil a jeho chování se mírně řečeno nedalo nazvat společenským. Když jej ostatní hosté požádali, ať zanechá vulgarit, rovnou je fyzicky napadl. „Jednomu z mužů chtěl zřejmě ukázat, jak velký má stisk zubů, a tak jej kousl do předloktí pravé ruky. Druhému napadenému zase vytrhl několik vlasů. Jak to nakonec dopadlo? Podezřelému kolegové naměřili při dechové zkoušce 1,96 promile alkoholu, a tak skončil na záchytce. Událost je v současné době šetřena s podezřením ze spáchání přečinu výtržnictví, za což hrozí v případě usvědčení až dvouletý trest odnětí svobody," dodal policejní mluvčí Jiří Tesař.

Chrudim: Vedoucí chrudimské prodejny Lidl oznámil ve středu ráno strážníkům, že zadrželi zloděje. Muž z Chrudimi zde neúspěšně zkoušel ukrást balíček sádla za pouhých 13 korun. Tuk se dotyčnému pěkně prodražil, protože když hlídka na služebně Policie ČR zjistila lupičovu totožnost, potrestala jej blokovou pokutou ve výši 1000 korun.

Chrudim: Chrudimákům již známý „doktor Blažek" je opět v plné kondici.Ve středu odpoledne loudil od kolemjdoucích peníze na benzín nejprve u prodejny Penny market u nemocnice, odkud byl strážníky vykázán. Poté se dotyčný přesunul dál do města, aby se s ním muži zákona opět střetli, tentokrát před pátou hodinou na parkovišti před Moravovou zahradou. Hlídka jej opět z místa vykázala, a protože muž odhazoval na zem odpadky, uložila mu blokovou pokutu ve výši 1000 korun.