Vše se seběhlo v sobotu v ranních hodinách na silnici mezi Medlešicemi a Chrudimí. „Osmnáctiletý řidič osobního vozu BMW předjížděl osobní vůz VW Golf a pravděpodobně při zařazování se zpět do jízdního pruhu zachytil o levou přední část předjížděného vozidla. Sedmatřicetiletá řidička se svým vozem VW Golf sjela následkem nárazu do pravého silničního příkopu, kde narazila do stromu. Řidič s BMW skončil na poli," vylíčil průběh sobotní nehody tiskový mluvčí chrudimské policie Jiří Tesař.

Mladík se po nehodě dal na útěk. Přivolaní policisté však na pomoc přivolali psovoda, který mladého hříšníka zhruba po kilometru vypátral a chytil.

„Útěk nebyl jeho jediným prohřeškem. Kolegové zjistili, že mladík nemá řidičské oprávnění pro skupinu B. Provedená dechová zkouška navíc prokázala přítomnost alkoholu 1,05 a 1,08 promile," doplňuje Jiří Tesař.

Nehodou se nyní policisté nadále zabývají. „Nezodpovědný mladý řidič je podezřelý nejen z porušení zákonu o provozu na pozemních komunikacích, ale i z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky," doplňuje tiskový mluvčí Jiří Tesař.