Až šest let kriminálu hrozí jednomu z dvojice, který se bránil zatčení a rozjel se autem proti zasahujícímu kriminalistovi. To mu může přijít draho, trestní sazba totiž hovoří o horní hranici šesti let odnětí svobody.

Políčka s marihuanou měli mladíci u Úhřetic na Chrudimsku asi padesát metrů od sebe. Dobře se znali a na konopí si někdy vzájemně dohlíželi.

Zatímco muž najíždějící na kriminalistu jako důvod svého „podnikání“ uvedl, že prodejem sušených rostlin chtěl získat nový automobil, druhý policii dobrovolně vydal jednu padesáti, další pěti a 17 desetilitrových nádob sušené rostliny s tím, že vše měl pro vlastní potřebu.

„Několikaměsíční práce spočívající ve hnojení a úmorném zalévání rostlin v suchém období pro ně byla zbytečná. Záměr zbohatnout, ani mít zásobu konopí pro sebe, jim nevyšel. Vydané rostliny budou odeslány k odbornému vyjádření,“ uvedla k případu krajská tisková mluvčí Eva Maturová. Dodala, že útok na úřední osobu, kterým se nyní kriminalisté zabývají, je předmětem dalšího vyšetřování.

Ilustrační foto
Muž přestal komunikovat