Hlídka pak na uvedeném místě zastihla Chrudimáka, který na zahradě pálil starý papír. Muž po upozornění hlídky oheň uhasil a uvedl, že zbylý papír odveze do sběrného dvora.

Opilec na lavičce

Chrudim – Na autobusové zastávce u Penny Marketu v ulici Obce Ležáků zaznamenal v pátek před devátou hodinou večer jeden z Chrudimáků ležícího mladíka. Protože se obával, že by mladík mohl v noci umrznout, kontaktoval telefonicky služebnu Městské policie Chrudim. Na místo pak neprodleně vyrazila hlídka, která zjistila, že na lavičce leží muž s trvalým bydlištěm v České Třebové, který nebyl pod vlivem alkoholu, avšak hlídce si stěžoval na bolest hlavy. Pro mladíka si proto přijela záchranka, která jej převezla k dalšímu vyšetření do nemocnice.

Rovnou na záchytku

Chrudim – Obsluze Sportbaru v Poděbradově ulici se po půlnoci ze soboty na neděli nedařilo vzbudit hosta, který usnul v provozovně přímo u stolu. Přivolaná městská policie poté zařídila vše potřebné a muž, jemuž v žilách kolovalo 3,2 promile alkoholu byl po vyšetření v nemocnici převezen v souladu s doporučením lékaře na protialkoholní záchytku do Pardubic.