To městské kamery zachytily mladíka, který v Široké ulici nejprve lomcoval s dopravní značkou a poté holýma rukama zkoušel povolit šrouby, kterými byla připevněná k zemi. Hlídka výtržníka z Kočí ještě zastihla na místě. O jeho trestu rozhodne přestupková komise.

Krátce po sobotním obědě oznámil muž na linku 156, že v ulici SNP někdo pravděpodobně neoprávněně umístil na svodidla reklamní billboard. Strážníci tu nalezli dva kusy uvolněných plakátů, které pádem do vozovky ohrožovaly bezpečnost silničního provozu. Hlídka oba bannery sundala a převezla na strážnici. Majitelům plakátů poté muži zákona zavolali s tím, aby na městské polici doložili povolení o jejich umístění.

Před půl jednou vyjela hlídka na Palackého třídu, kde se podle oznámení v jedné z autobusových zastávek zdržují bezdomovci, kteří zde pijí alkohol a odpadky házejí na chodník. Na uvedené zastávce byli zjištěni dva muži z Chrudimi a jedna žena z Havířova. Jelikož byli všichni tři orientování místem i časem, museli nejprve uklidit odpadky a poté byli z místa hlídkou vykázáni.

Ani neděle nebyla klidná. Před tři čtvrtě na jednu odpoledne oznámil na linku 156 anonym, že poblíž Sečské ulice jsou u kolejiště mladíci, něco tam dělají a dokonce bylo slyšet velkou ránu. Strážníci na svahu mezi kolejištěm a horkovodem zastihli skupinku hrajících si dětí. Ty strážníkům sdělily, že jeden chlapec, který již odešel domů, zde odpálil petardu. Na místě nebylo hlídkou zaregistrováno žádné poškození a děti byly z místa vykázány.

Krátce před dvacátou třetí hodinou byla na lince 156 požádána hlídka o příjezd do chrudimské nemocnice, kde se ve vestibulu nacházel bezdomovec s trvalým bydlištěm v Luži a odmítal areál opustit. Jelikož byl orientován místem i časem a lékařské ošetření nežádal, strážníci jej nemocnice vykázali. Nicméně se s ním neviděli naposledy.

V šest hodin ráno už personál volal hlídku zas, neboť se bezdomovec do vestibulu opět vrátil a hoví si na lavici. Přijíždějící hlídka jej však zastihla už ve dveřích, kdy bezdomovec vestibul sám a dobrovolně opouštěl.