Ukázalo se, že se jedná o muže ze Zaječic, který se vzápětí nato přesunul z vestibulu nemocnice před blízkou prodejnu Penny Market. Na místo pak byla přivolána hlídka Policie ČR, která u muže provedla dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem 3,08 promile. Opilec pak putoval v doprovodu hlídky opět na chirurgický příjem, kde lékařka rozhodla o jeho převozu na pardubickou záchytku.

Pouliční prodejci hodinek v Chrudimi neuspěli. Skupina prodejců nabízela své zboží ve středu odpoledne před obchodním domem Albert, kde si jich všiml jeden ze zákazníků obchodního domu a jejich činnost oznámil městské policii. Hlídka strážníků pak prodejce poučila o zákazu pouličního a podomního prodeje v katastru města a skupinka prodejců vzápětí na to město opustila.

Operační středisko městských strážníků zaznamenalo ve středu odpoledne signál v tísni přicházející od jedné z obyvatelek města žijící v pečovatelském domě v Soukenické ulici. Po krátké době se ale ukázalo, že šlo o planý poplach, žena stiskla tlačítko omylem.