Bude to podstatně jednodušší, než se snažit hradprodat. „"Je od českého výrobce a existují v této podobě pouze dva v republice. V každém případě ho lze poznat na první pohled," říká majitelka hradu a provozovatelka Hotelu Styl v Hlinsku Petra Stýblová.

I když měla nafukovací atrakce značnou pořizovací cenu, a to kolem 150 tisíc korun, nesloužila k výdělku. „Půjčovali jsme ji například na tábory hlineckého volnočasového střediska Pohoda Cool a jiné dětské akce," pokračuje Petra Stýblová.

VÝZVA ZLODĚJŮM

Prostřednictvím Facebooku hotel oslovil případné svědky krádeže, kteří by díky informacím o pachateli mohli získat týdenní pobyt v hotelu zdarma. Varoval také případné zájemce o koupi, kteří by si mohli sami způsobit problémy. A oslovil i ty, kteří atrakci odcizili.

„Apelujeme na zloděje , že mají 14 dní na vrácení hradu na původní místo a nikdo si jich nevšimne. Pokud se tak nestane, jsou vystaveni velkému riziku. Krást dětské hračky se nevyplácí. Máme kamerový záznam, jak hrad táhnou po zemi a nakládají," zdůrazňuje Petra Stýblová.