Násilnou smrt muže, pocházejícího z nedalekého Třebařova, která se odehrála v zanedbaném chátrajícím domku nedaleko obecního úřadu, má na svědomí jeho partnerka Marie K. Muže údajně zabila při hádce. Svou roli zřejmě sehrál i alkohol, kterému prý muž i žena holdovali.

„Od nedělních večerních hodin kriminalisté prověřovali okolnosti úmrtí jednačtyřicetiletého muže. Ohledáním místa činu a provedením soudní pitvy bylo jednoznačně prokázáno, že zemřel násilnou smrtí na následky bodného poranění,“ upřesnila policejní mluvčí Lenka Vilímková.

Vraždou vyústily dlouhodobé opakované neshody obou partnerů. „Šetřením bylo zjištěno, že muž se dostal do konfliktu s osmapadesátiletou ženou, u které občas přebýval. Žena ho bodla kuchyňským nožem a na následky tohoto poranění muž na místě zemřel,“ dodala Vilímková. Ženě, které se podle policie ke svému jednání doznala, hrozí trest od deseti do osmnácti let vězení.

Podle místních byly neshody mezi mužem a starší ženou na denním pořádku. Konflikty trvaly přes pět let. Často je přímo v domku řešila i policie. „Vždycky ho sebrali, odvezli za vesnici a zase pustili, Jenže on se vrátil zpátky, agresivně se dobýval do domu, kolikrát vykopl i dveře nebo rozbil okna,“ shodují se Krasíkovští. Agresivita podle nich byla oboustranná. 

Žena už muže jednou pobodala. „Podobného napadení se dopustila i v loňském roce, za což byla odsouzena podmíněným trestem odnětí svobody,“ uvedla Lenka Vilímková. 

Policie zajistila místo činu až v neděli večer. Krasíkovský starosta Antonín Havelka tragickou událost komentovat nechtěl. „Domluvili jsme se na tom s policií. V neděli večer mě vytáhli z domu. Musel jsem u toho být přítomen,“ řekl.

Policie podala státní zástupkyni podnět na vzetí ženy do vazby. Rozhodovat o něm zítra bude okresní soud v Ústí nad Orlicí.