Liška se však proti výpovědi bránil a uspěl, podle soudu se důvody propuštění nepotvrdily. Dřívějším rozhodnutím mu náleží několik milionů korun za ušlou mzdu. Podle předsedy senátu Jana Ducháčka nebyly argumenty nemocnice dostatečně silné a průkazné.

Vedení zdravotnického zařízení Liškovi vytýkalo manažerské selhání, když týmu zdravotníků hrozilo ochromení kvůli výpovědím. Liška dostal 4. března 2010 od nemocnice výtku a byl vyzván, aby nedostatky do konce měsíce napravil.

Soudy ale konstatovaly, že personální vybavení oddělení je primárně podle organizačního řádu v kompetenci vedení nemocnice. Liška také nemohl v krátké lhůtě dlouhodobé personální potíže vyřešit. „To možné nebylo, to se od něj nedalo očekávat a těžko to takto akceptovat," řekl Ducháček.

Nemocnice neuspěla ani s poukazem na Liškova odborná selhání. Vinila jej z toho, že se údajně dostavil pozdě na jeden operační zákrok, a také z toho, že nechal začínajícího lékaře pracovat bez odborného dohledu. Soud ale uvedené důvody označil za neprůkazné a sporné.

Okresní soud v Chrudimi již dříve rozhodl, že Liška má dostat jako ušlou mzdu 41 platů a rovněž úroky. K tomu bude muset nemocnice zaplatit odvody ze mzdy a náklady soudního řízení. V součtu může částka dosáhnout zhruba deseti milionů korun.

Výpověď dal primáři tehdejší ředitel nemocnice Tomáš Vondráček. Nynější ředitel Vladimír Ninger před časem v tisku uvedl, že nemocnice neuvažuje o tom, že by Lišku znovu zaměstnala. Z toho důvodu dostal novou výpověď.

Včerejší rozhodnutí nabylo právní moci. Nemocnice se ještě může obrátit s dovoláním na Nejvyšší soud, nemá to však odkladný účinek.