Dotyčná totiž v únoru 2013 podala na Úřadu práce žádost o přiznání dávek hmotné nouze, konkrétně příspěvku na živobytí a doplatku na bydlení. V této žádosti uvedla i své dvě děti. To bylo v pořádku. Nicméně musela uvést i částku výživného, kterou na děti pobírala od jejich otce. Bývalý manžel jí na děti posílal 13.000 korun měsíčně a ona tuto částku téměř o polovinu snížila.

Nebyl to však jediný čin, kterého se podezřelá měla dopustit. Jak uvádí policejní mluvčí Jiří Tesař, v březnu roku 2015 na úřadu práce podala žádost o přídavek na svého již plnoletého syna. Doklady vyplnila, ale synům podpis zfalšovala. Následně tak bez jeho vědomí neoprávněně pobírala přiznanou dávku.

„Za období od února 2013 do července 2015 se zřejmě neprávem obohatila celkem o necelých 146.000 korun. Sice chrudimští kolegové podobné případy šetří tak 2x až 3x do roka, ale s takovouto škodou se ještě nesetkali. Většinou se jedná o škodu v rozmezí deseti až dvaceti tisíc korun. I právě vzhledem k výši škody, může být podezřelá žena v případě usvědčení potrestána odnětím svobody na jeden rok až pět let,“ dodává Tesař.