Nalezli totiž vypáčený zámek u vchodových dveří a prohledaný vnitřek domu. Zatím neznámý zloděj se dovnitř násilím vloupal mezi osmou a půl čtvrtou odpoledne. S sebou si odnesl finanční hotovost ve výši šest tisíc korun a k tomu přibral i nějaké šperky. S poškozenými vchodovými dveřmi se celková škoda vyšplhala na 20 000 korun.

Dluží na výživném

Chrudim, Skuteč – Chrudimští kriminalisté se v těchto dnech také zabývají případem neplacení výživného. Čtyřicetiletý muž ze Skutče přestal začátkem loňského roku platit alimenty na své dvě dcerky a jejich matka od něj neviděla finance do dnešního dne. Od soudu tak podezřelý muž může odejít s trestem odnětí svobody až na dva roky.

Pro auto si přijela odtahovka

Chrudim – Chrudimští strážníci se v úterý před půl jedenáctou dopoledne vypravili na chrudimské nádraží, kde pracovnice Českých drah nalezla peněženku i s doklady. Portmonku poté převezli do ztrát a nálezů, kde si ji majitel může vyzvednout.

Krátce po jedné odpoledne vyrazila hlídka mužů zákona umravnit dvojici bezdomovců, kteří podle oznámení měli ve Škroupově ulici obtěžovat kolemjdoucí a žebrat o peníze. Párek podezřelých žebráků z místa vykázali.

Po půl šesté večerní vyjela hlídka městské policie do ulice Čs. partyzánů, kde parkující vozidlo zablokovalo výjezd z garáže. Strážníci si zjistili majitelku, ale tu se nepodařilo kontaktovat, proto nechali překážející auto odtáhnout. Když si jej řidička vyzvedávala, zaplatila blokovou pokutu.