Ke krádeži došlo ve středu před osmou hodinou ráno. Žena si v prodejně na odkládací pult položila dámskou kabelku, ve které měla uložený notebook značky Lenovo, nabíječku, myš a další příslušenství. Chvilky nepozornosti využil muž, zavazadlo vzal a utekl.

„Potuloval se po obchodě, nic si nekupoval a ochomýtal se i okolo odkládacího pultu na zavazadla. Prodavačky totiž nechtějí, aby se zákazníci po krámu pohybovali s více taškami. Tak jsem si ji důvěřivě odložila na pultík, a on mi ji ukradl," popisuje událost Monika Laštůvková.

Přivolaní policisté krádež zadokumentovali s tím, že majitelka odhadla škodu na šestnáct tisíc korun. Tím však případ rozhodně neskončil. Okradená žena se pustila do vlastního pátrání, a to nejen pomocí sociálních sítích.

„Obešla jsem všechny nonstopy a zastavárny po Hlinsku, když se ke mně dostala informace, že dotyčného občas viděli v ulici pod nádražím. Tak jsem si tam na něj počkala," říká Monika Laštůvková.

RYCHLÝ KONEC

A podařilo se. Ve čtvrtek ráno skutečně na ulici pachatele potkala. „Houkla jsem na něj, ať mi vrátí notebook, ale on začal utíkat," pokračuje v příběhu okradená.

Honička netrvala dlouho. Po dvou stech metrech zoufalého běhu zlodějíček zjistil, že je mu žena stále v patách, tak se zastavil a vyjekl: „Co po mně chceš?"

Když mu Monika Laštůvková zopakovala, že jí ukradl notebook, pookřál a rovnou odvětil: „Tak pojď, já ti ho vrátím." Chtěl vše vyřešit domluvou, jenže na to už bylo pozdě a kolemjdoucí přivolali policii.
Na policejní služebně se ke svému činu přiznal. Muži zákona u něj ukradený kus elektroniky našli, a ten se vrátil ke své majitelce. Zato lapenému muži hrozí za přečin krádeže až dvouletý trest odnětí svobody.