Na problém upozornil odborný letecký server The Air Current, Boeing později informaci potvrdil, stejně tak trojice dopravců. Jde konkrétně o United Airlines, Air Canada a Singapore Airlines.

Boeing 787-10 Dreamliner
Další problémy boeingů. Piloty Dreamlineru znepokojuje protipožární systém

Zpráva o technických problémech přichází v době, kdy Boeing vážně zvažuje ukončení výroby dreamlinerů v jednom ze svých dvou závodů a koncentraci do jediného. Dosud se dreamlinery vyrábí v North Charlestonu v Jižní Karolíně a Everettu.

Řada pochybení 

Praskliny se měly objevit ve spojení trupu s křídly a dál směrem do zadní části trupu. Všech osm letadel má být zkontrolováno, než znovu poletí. Na rozdíl od nedávné doby uzemnění v těchto týdnech neznamená pro aerolinky zásadní komplikaci v provozu. Poptávka po létání je tak slabá, že velká část letadel je i tak na zemi.

Výroba 737 MAX v závodě Boeingu v Rentonu.
Další krok k návratu do provozu. EASA plánuje testy 737 MAX na začátek září

Podle serveru jde o letadla, která byla vyrobena v Charlestonu a dodána zákazníkům v minulých měsících. Na kvalitu produkce z tohoto závodu si v minulosti stěžovali někteří zákazníci, například KLM. Americká média upozornila na řadu pochybení v závodě od nedostatečné kontroly až po porušování bezpečnosti pravidel práce.

Dreamlinery jsou v provozu od roku 2011, Boeing se počtem vyrobených kusů blíží k tisícovce letadel.