Ruské ministerstvo obrany podle agentury RIA Novosti oznámilo, že letoun se zřítil při cvičném letu z letiště v Jižním vojenském okruhu. Příčinou nehody byl podle něj požár motoru, palivo se rozlilo a vznítilo na dvoře jednoho z bloků obytných domů. Posádce dvoumístného stíhacího bombardéru se před dopadem podařilo katapultovat.

Nepotvrzené záběry na sociálních sítích ukazují velkou ohnivou kouli, která vylétla z několikapatrové budovy. Plochu požáru ministerstvo pro mimořádné situace odhadlo na 2000 čtverečních metrů. Poškozeno bylo podle místního gubernátora nejméně 17 bytů.

„Požár byl zlikvidován. Záchranáři teď procházejí všechna patra. Žádné zřícení v tuto chvíli nehrozí,“ oznámily podle agentury TASS záchranné složky. Dříve záchranáři uvedli, že na sto lidí muselo být evakuováno z jednoho vchodu rozsáhlého domu, ve kterém žije celkově na 600 osob.

Ilustrační snímek
V Belgorodské oblasti vybuchl muniční sklad. Zemřeli i vojáci z Putinovy gardy

Jejsk leží v ruském Krasnodarském kraji, zhruba 70 kilometrů jihovýchodně od ukrajinského přístavního města Mariupolu, které okupuje ruská armáda. Agentura DPA upozornila, že Jejsk leží natolik blízko frontě na Ukrajině, že letouny odtamtud mohou startovat i na bojové mise. Kvůli blízkosti ukrajinskému bojišti mají nyní v okolí Jejsku zákaz létat jiná než vojenská letadla.

Neštěstí vyšetřuje prokuratura 

Prezident Vladimir Putin nařídil šéfovi Krasnodarského kraje, ministru pro mimořádné situace a ministru zdravotnictví, aby se neprodleně vypravili na místo neštěstí a poskytli nezbytnou pomoc přeživším. Vyšetřování případu zahájila ruská prokuratura.