Na extrémně bohaté řidiče, kteří už delší čas marně přemýšlí, za co vyhodit co největší množství peněz, je zaměřen nový projekt firmy Awain. Ta vyrobila unikátní klíč k autu, který existuje jen v jediném exempláři. Jmenuje se Phantom a je dražší než jeho jmenovec Rolls-Royce Phantom.

Klíček má kovový základ, na který je pečlivě nasazeno 34,5 karátu diamantů. Povrch zdobí také další drahokamy a černá kůže. Zbytek je zlato o hmotnosti 175 gramů. Cena? Rovný půl milion eur, tedy asi 12,8 milionu korun. Majitel však bude vědět, že žádný druhý takový klíč na světě neexistuje.

Křídlové dveře působí dodnes exoticky.
Ferrari bylo jen sen, postavil si vlastní. Na truc politice vzniklo superauto

Awain si je ale dobře vědom toho, že bude mezi miliardáři větší poptávka po podobných absurditách. Proto připravil ještě další dva modely, které jsou výrazně levnější. Klíček Serenity vznikne v počtu 20 kusů a bude zdoben dřevem, 20 karáty diamantů a 175 gramy zlata. Vyjde jen na 89 tisíc eur, tedy zhruba 2,3 milionu korun.

Pokud máte hlouběji do kapsy, je tu ještě model Quantum. Ten vznikne také v edici 20 kusů, zdoben je primárně kůží a jen 3,6 karáty diamantů. Zlato má hmotnost 175 gramů. Vyjde pouze na 49 tisíc eur, tedy asi jeden a čtvrt milionu korun. Dobré je zmínit, že použité zlato je 18karátové, a že zájemci si budou moci specifikovat ozdobný materiál a vyměnit třeba kůži za dřevo.

Zaměřeno na nejbohatší

Awain je zaměřen na nejbohatší, proto jeho klíčky fungují s vozy značek Bugatti, Bentley, Aston Martin, Maserati, Lamborghini, McLaren, Maybach, Rolls-Royce, Porsche a Mercedes-Benz. Výhodou je i bezklíčový přístup do vozu, což je vlastně paradox.

Volkswagen Golf Country
Před 30 lety vznikl kříženec SUV a VW Golfu. Svět na něj ale nebyl připraven