Také jídelna je vybavena novými židlemi a stoly s ubrusy a květinami. Jídelna i šatna dětí je pestře vymalována a vyzdobena, takže se děti stravují v příjemném prostředí. Kolektiv pracovnic byl omlazen, kuchařky jsou upravené a ke školákům vstřícné.
Stravování je rozděleno do věkových skupin, podle kterých je stanoven finanční normativ na výrobu pokrmů. Velikost porce a finanční normativ potravin je odlišný pro každou kategorii strávníků.
Podmínkou provozu jídelny je důsledné dodržování technologických předpisů a norem při výrobě pokrmů. Aby byla strávníkům poskytnuta dostatečná výživa podle doporučení zdravotníků, musí být dodržen spotřební koš potravin, který udává měsíční spotřebu masa, ryb, mléka, mléčných výrobků, tuků, cukrů, ovoce, zeleniny, brambor a luštěnin. Plnění tohoto spotřebního koše je součástí každé měsíční uzávěrky,“ uvedla pro redakci Skutečských novin vedoucí jídelny Hana Klapalová.
Při sestavě jídelních lístků se kolektiv pracovnic řídí recepturami školního stravování, které rozšířily o receptury z Valašska a i o receptury vlastní. Takže vedle oblíbených klasických jídel jako je krupicová kaše, dukátové buchtičky s vanilkovým krémem, svíčková i rajská omáčka a řízek, je jídelníček zpestřen o nové pokrmy, jako například Azu po tatarsku, Valašské hnízdo, Bašta krále Ječmínka, Pastýřský řízek, Luhačovický špaček, Krůtí maso s fazolovým ragú či Neapolskou pizzu. Kuchařky vaří i z ryb a nejčastěji používají pangasia, který nemá výraznou rybí příchuť.
Děti dostávají pravidelně ovocné a zeleninové saláty, tvarohový krém, ovocný jogurt, tyčinky müsli a moučníky vlastní výroby.