Na všechny tu čeká celá řada stánků, které nabízejí brambory, ovoce, mošt, víno a pravý burčák, med, medovinu, keramiku, sýry, textil, potřeby do domácnosti a mnoho dalšího. Svést se bude možné v nových modelech osobních automobilů a prohlédnout zemědělskou techniku.

V autokempinku Konopáč bude živo i během soboty, kdy od 9:00 vystoupí mažoretky, poté opět country skupiny „Úlet", kapela Perštejnka a odpoledne bude účinkovat soubor žáků ZUŠ Heřmanův Městec. Svoji činnost předvedou hasiči z Heřmanova Městce. Zájemci se budou moci svést na koni a na závěr budou všechny vstupenky slosovány o pěkné ceny.

V rámci Babího léta představí Místní akční skupina (MAS) Železnohorský region svoji činnost, a to dnes od 17 hodin v restauraci v kempu. Zde bude možné ochutnat výrobky certifikovaných regionálních producentů. Od půl sedmé začne přednáška s názvem Obrázky z Lotyšska, ve které budou prezentovány zkušenosti a poznatky se zahraničního semináře v rámci projektu ABC pro regionální výrobce.

„Jednání se zúčastní také zástupci Ministerstva pro místní rozvoj ČR a představí projekt Český systém kvality služeb a nový ročník evropské soutěže Europe Destination of Excellence (EDEN), které se chce Železnohorský region účastnit, letošní téma je gastronomie," vysvětluje Martin Písař z Turistického informačního centra Heřmanův Městec.