Vyrazte si užít víkend třeba k vodě, nebo do zahradní restaurace, či na výstavu. Společně s Osvětovou besedou Zaječice jsme pro vás připravili program na dvě červnové soboty v zaječickém kulturním domě. Příští sobotu v 15.30 hodin je vernisáž výstavy Ivan Baborák obrazy kresby -pastely grafika. Výstavu uvede slovem pan Jaroslav Štorek z Hlinska.

Hudební produkce se zhostí Aldaman a Karolina „Kaja" Szymków (CZ,PL) v relaxačním koncertu, ve spojení mužské a ženské energie v barvitém tepu rytmů a tónů nejstarších přírodních nástrojů z celého světa. Zazní například rámové bubny, tibetské mísy, zvony, gongy, ústní harfa, kalimby, didgeridoo aj… Aby toho nebylo málo, několik básní přednese básník Jiří Rybišár.

V rámci výstavy bude připraveno na sobotu 28. června rovněž v Kulturním domě Zaječice autorské čtení s živou hudbou nazvané Ivan Baborák „No a co?" Autor bude číst ze svých knih No a co?, Byla jedna babka a byl jeden dědek, z připravované knihy Leguma a jiné povídky z Chrudimi a zazní i jeho věty z pravidelných sloupků v Chrudimském deníku. Hudební produkci jistí LSD Little Sun Duo tedy skvělá jazzová zpěvačka Jolana Brannyová a vynikající kontrabasista Daniel Vlček. Přijměte prosím mé pozvání a pozvání aktivních a milých členů Osvětové besedy Zaječice na dva víkendy v červnu. Myslím, že nudit se jistě nebudete.

Ivan Baborák