Startovat se bude opět z Klášterních zahrad. Registrace začne od 9:00 a běh odstartuje o hodinu později. Trasa měří přesně tři kilometry a končí na chrudimském letišti. „Tolik musí uběhnout výsadkář na každoročním přezkoušení při Cooperově testu za 12 minut, aby dostali za jedna," žertuje zástupce velitele praporu major Ivo Zelinka.

Obratem však dodává, že to pro účastníky charitativního běhu rozhodně neplatí. Každý může zvládnout trať podle svých sil, a to i třeba s dětmi, kočárky, psy a podobně.

Startovné je dobrovolné, kdo však přispěje alespoň 50 korunami, ten dostane samolepku a za 200 Kč lze získat speciální dřevěnou medaili vyrobenou speciálně pro tento běh.

Běžci, kteří do Chrudimi přijedou z okolí, mohou zaparkovat poblíž Klášterních zahrad, nicméně pořadatelé doporučují nechat auto v cíli na vyhrazeném parkovišti u letiště a odtud je výsadkáři odvezou na start.

Nicméně Chrudim poslední srpnovou sobotu nebude žít jenom během. Od 10 do 13 hodin se na vojenské části letiště uskuteční den otevřených dveří 43. výsadkového praporu. Zde si malí i velcí budou moci okouknout vojenskou techniku i zbraně a přihlížet ukázkám výcviku i boje.

Aby toho nebylo málo, tak od jedné začne na civilním letišti letecký den plný letadel z 2. světové války, a kde vystoupí i řada slavných akrobatů.