Společnost SOPRE CR o.p.s. jako každý rok připravovala večeři pro patnáct až dvacet lidí. Pro každého byl připraveno i ovoce a další potraviny.

Stává se již tradicí že do azylového domu a ubytovny v chrudimské Tovární ulici přicházejí občané Chrudimi a přinášejí potřebným cukroví, ovoce a drobné dárky. „Letos poprvé u nás zafungovalo výdejní místo potravinové pomoci, takže 22.12 si mohly matky s dětmi přijít pro tašky s potravinami. Byly vybrány sociálními pracovníky města Chrudim a společností SOPRE CR o.p.s. a budou dostávat potraviny i v dalším období,“ řekl Petr Krejčík ze společnosti SOPRE CR.

Ne každý chce důstojně strávit vánoční svátky. Jsou lidé, kteří dají přednost pobytu venku a nikdo je do ubytovny nedostane. Samotu a chlad mnozí zahánějí konzumací alkoholu.

O uplynulém Štědrém dni se strážníci Městské policie v Chrudimi bezdomovci příliš nezabývali, nebyl k tomu důvod. Jen v jednom případě museli vyprovodit muže, který si ustlal ve vestibulu nemocnice, ven z areálu. Bylo to před jednadvacátou hodinou a šlo o jednoho z místních lidí bez přístřeší.