Kdo si ještě nekoupil hlízy k zimnímu uskladnění, dostal k tomu příležitost a výběr z několika odrůd.

Děti vyřezávaly tiskátka z brambor a zdobily dýně vyřezáváním a malbou. Náměstím voněla tradiční česká jídla, jejíž hlavní ingrediencí jsou brambory. Na dračku šly spirálky, chipsy smažené ve vysoké vrstvě oleje.

Jarmark ale nebyl až tak monotónní, návštěvníci si mohli k ochutnání koupit produkty zdravé výživy nebo valašské speciality - velké koláče frgály či pravý a velmi voňavý valašský špek.

Bramborový jarmark vystřídá 26. listopadu Kateřinské posvícení, potom už bude následovat 3. prosince Mikulášský jarmark. Poslední letošní akcí chrudimských tradičních trhů se stane Stříbrná neděle, ale ta se bude konat jako tradičně ve vyhřátém sále Muzea.

Na Veselém kopci se 3.10.2011 konala podobná "bramborová" akce. Více se dozvíte zde!