Jsme součástí mezinárodní organizace se 150letou tradicí. Mezi naše činnosti na Chrudimsku patří zejména šíření znalostí první pomoci mezi děti, mládež a širokou veřejnost. Zabýváme se prevencí úrazů, propagací dárcovství krve a oceňováním bezpříspěvkových dárců krve. Provozujeme sociální šatník, pořádáme letní dětské tábory, soutěže první pomoci, zájmové kroužky, rekondiční pobyty pro hendikepované děti.

Účastníme se různých akcí a dětských dnů, kde propagujeme myšlenky Červeného kříže. Učíme první pomoc ve firmách a přivyděláváme si na činnost zdravotnickými asistencemi.Mezi jednu z našich činností patří krizová připravenost, jejímž hlavním nástrojem jsou humanitární jednotky, jejichž členy můžete být i vy. Tyto jednotky zasahují v případě mimořádných událostí, jako jsou povodně, kde provozují evakuační centra, poskytují první zdravotnickou pomoc, pomoc psychosociální, pořádají humanitární sbírky a distribuují humanitární pomoc.

Rádi přivítáme nejen zdravotní sestry, lékaře, záchranáře, studenty lékařských fakult a zdravotnických škol, ale kohokoli, kdo rád pomůže. Určitě využijeme každého, kdo něco umí. Potřebujeme lidi, kteří se vyznají v počítačích, grafice, fundraisingu, PR, autech, administrativě, dále organizátory a manažery, šikovné kutily a každého, kdo bude aktivní a případně se rád něčemu přiučí.

Nabízíme vám možnost vzdělávat se, věnovat se dobrovolnickým aktivitám, přivydělat si jako lektor na kurzech a zdravotnických asistencích. Stanete se součástí mladého kolektivu, poznáte nové kamarády a naučíte se novým věcem. Informační schůzka proběhne v uterý 8. listopadu od 18 hodin v prostorách ČČK v Městském parku 274.

Více informací na www.cckchrudim.cz, e-mailu info@cckchrudim.cz a našem facebookovém profilu.

Vratislav Příhoda, předseda oblastního spolku ČČK