V Chrudimi nepodlehli pokušení odložit utkání a zaklínat se počasím. Trenér Jirousek asi ví, že je lepší do toho skočit rovnýma nohama. I druhé utkání jara bude MFK hrát venku na kraji Brandýsa nad Labem v Zápech. Ústí, nepříjemný, tvrdý soupeř, Zápy třetí v tabulce. Hodně hustý začátek.

Tým neprošel velkými změnami odešel Kučera, místo něj přišel Rybička, který by se mohl prosadit. Pokud ne, v týmu jsou mladí hráči, kteří čekají na svoji příležitost.

Trenér MFK Chrudim Pavel Jirousek: „Chceme do toho teď v sobotu dobře vstoupit. Ústí je doma výrazně lepší než venku. Víme, že to bude těžké utkání, na druhý zápas jedeme také ven. Víme, že nejsme neporazitelní a v tomhle ohledu si myslím, že kluci to mají v hlavě srovnané. Bude to boj o každý metr hřiště. Zejména teď v úvodu, kdy mají všichni ještě sílu. Terény nebudou na začátku ještě kvalitní. Teď hrajeme na umělce a tráva nebude hned tak ideální. Bude to boj, boj, boj a bude to o tom, jak se tomu kdo přizpůsobí. My máme spíše hráče do fotbalových věcí než do toho boje. No, musíme se přizpůsobit. Tak to je. Tahle soutěž se dost pouští, je to samý souboj.

Přesvědčili jsme se, že zápasy rozhodují leckdy detaily. Udělali jsme spoustu bodů, ale také to pokaždé nebylo tak, že bychom soupeře drtili. Někdy rozhodly opravdu maličkosti. Snad se nám povede i na jaře, půjdeme tomu naproti.

Nechceme na kluky vyvíjet zbytečný tlak, že za každou cenu musíme vyhrát. Jsme tady vlastně všichni místní, máme to založené na tom, že je v kabině dobrá atmosféra a tu vždycky podpoří dobré výsledky.

Jsme v očekávání. Ta zima už byla opravdu dlouhá.“