„Negativní dopady jednoznačně převažují,“ domnívá se starostka města Martina Lacmanová

„Je nesporné, že pro město jsou automaty ziskem, je hezké, že vybrané peníze může investovat do potřebných věcí. Ale opravdu si myslíte, že to za to stojí? Negativa závislostí na automatech nelze přepočítávat jen na vytrhané značky, rozbitá okna a jiné vandalské činy. Závislost na alkoholu, závislost na automatech, vandalismus, krádeže a další patologické chování spolu úzce souvisí. Co myslíte, že půjde v noci udělat opilý člověk, který opět naházel všechny své peníze do výherního automatu?“ ptá se Karel Brožka v textu zaslaném městu.

Tématu se věnuje i tajemnice chrasteckého městského úřadu Hana Dachovská, která v článku pro Chrastecký zpravodaj shrnuje jak nevýhody, tak i finanční přínos automatů, z jejichž provozu město loni získalo skoro půl milionu korun.

Chrastečtí obyvatelé vyjádří svůj názor do poloviny srpna i prostřednictvím ankety, s jejímiž výsledky se poté seznámí zastupitelé. Chrastecká starostka Martina Lacmanová má ale jasno už teď.

„Jsem jednoznačně proti automatům, a to bez ohledu na jejich finanční přínos. Ty negativní dopady podle mě jednoznačně převažují,“ říká starostka Lacmanová.