Vedení města projednalo s pracovníky městského úřadu a s projektanty některé rozpracované projekty chystaných rekonstrukcí chodníků, komunikací i křižovatek ještě před začátkem prázdnin. „Chtěli jsme, aby bylo možné do projektů během prázdnin zapracovat především připomínky policie a odboru dopravy, a my zbytečně neztráceli čas,“ říká místostarosta města Jan Čechlovský.

Na stůl se dostaly připravované projekty rekonstrukce dosud neřešeného oboustranného chodníku v ulici V Tejnecku, nové chodníky v ulicích Václavská a od ulice K Presům do Vlčnova, křižovatka Vlčnovské a Václavské ulice nebo rekonstrukce Malecké ulice. „Většina rekonstrukcí je připravována z důvodu návaznosti na plánované rekonstrukce sítí, nejedná se tedy v žádném případě o projekty do šuplíku,“ doplňuje místostarosta Jan Čechlovský.

Do ulice V Tejnecku plánují v příštím roce nastoupit plynaři, nový chodník do Vlčnova bude navazovat na rekonstrukci silnice v souvislosti s plánovaným pokračováním obchvatu, v Malecké ulici by se měla v blízké budoucnosti zase řešit rekonstrukce kanalizace.

S ÚČASTÍ VEŘEJNOSTI

Nový druhostranný chodník ve Václavské ulici se projektově prověřuje na základě požadavků obyvatel, na něj navazující křižovatku s Vlčnovskou ulicí plánuje radnice upravit kvůli tomu, že se jedná o jedno z málo přehledných přehledných a poměrně nebezpečných míst ve městě.

Většina připravovaných projektů se navíc bude postupně projednávat i za účasti veřejnosti. (ap, man)