„Moc si vážíme nově navázané spolupráce s čistě chrudimskou firmou, která byla již i v minulosti obrovským přínosem pro město a jeho obyvatele. Nyní, v krizové situaci, je její pomoc doslova nedocenitelná,“ říká místostarosta Petr Lichtenberg.

Společnost EVONA a.s. nabídne městu a jeho obyvatelům roušky zcela zdarma, vyrobí je na své náklady a zásadně tak přispěje k ochraně obyvatelstva v době, kdy se nebezpečná nákaza ještě nestihla plně rozšířit a kdy potřebné pomůcky od zavedených výrobců zdravotnických materiálů scházejí.

„Cítili jsme potřebu pomoci našim spoluobčanům, proto jsme na sebe převzali odpovědnost státu a 17. března spustili projekt s názvem PRO CHRUDIM ROUŠKY ZDARMA. Dnes jsme tedy přerušili výrobu prádla a pyžam a vyrábíme pouze roušky,“ uvedl Stanislav Pantůček, ředitel společnosti. „Inspirovali nás i vlastní zaměstnanci, příbuzní, známí a sousedé, kteří byli nuceni šít si roušky doma. Zaměstnanci nás navíc mile překvapovali svými nápady, jak k výrobě roušek přistoupit,“ dodává ředitel Pantůček.

„Distribuce roušek pro obyvatele bude probíhat přes městský úřad a městskou policii. Nejprve však musíme vybavit policisty, hasiče, prodavače, zaměstnance pošty a další. Výrobní kapacita by ovšem měla umožnit velkovýrobu, takže by roušku z EVONY mělo být pro Chrudimáky skutečně dostatek,“ upřesňuje starosta města František Pilný.

Komentář Kamila Dubského
Jsem zdravý, a tak si vesele prskám