Připomíná jim, že každý třemošnický obyvatel se, na na rozdíl od nich, na svozu a likvidaci odpadu podílí vlastním úsilím a také pětistovkou ročně. Tím víc prý proto místní lidi mrzí, když jejich úsilí maří kdokoliv zvenčí.

Místostarosta zmínil hlavně Ukrajince ubytované v Hotelu Lichnice. „Mají na mě asi smůlu, protože je ráno velmi často vidím, jak házejí do barevných kontejnerů běžný komunální odpad, včetně třeba slupek od brambor. Mám teď na mysli konkrétně stanoviště tříděného odpadu vedle prodejny Jednoty na náměstí," řekl místostarosta. „Nepomohlo ani několikeré upozorňování, že na směsný odpad mají používat kontejner u hotelu," dodal Stanislav Peca, jenž teď cizince naléhavě vyzývá ke změně jejich chování.

Provozovatelka Hotelu Lichnice Dana Zdražilová bere místostarostovy připomínky v potaz, byť samozřejmě není jejím úkolem, aby své hosty vychovávala. „Vadí mi však, že se neměří všem stejným metrem. Nepořádníci nejsou jen od nás, neboť vím, že po městě jsou cizinci ubytováni i ve mnoha soukromých bytech a rodinných domcích. Načerno, aby majitelé ušetřili na dani z příjmu. Výčitky ale směřují jenom k nám," brání se Dana Zdražilová.