O pohár starosty obce
Lukavice – Soutěž v požárním sportu O pohár starosty obce uspořádá v sobotu 11. srpna místní Sbor dobrovolných hasičů v Lukavici. Už třináctý ročník této akce se uskuteční na sportovišti za místní hasičskou zbrojnicí. Do 13 hodin tu bude probíhat prezence družstev, v jednu hodinu pak týmy nastoupí a po zahájení soutěže odstartuje první z nich. Jako pořadatelé si první startovní pozici zamluvili domácí hasiči z Lukavice. Přihlášené týmy čeká soutěž v požárním útoku podle platných pravidel Ligy okresu Chrudim v požárním útoku. Pro vítěze jsou připravené ceny, o které se postarají pořadatelé. Po celou dobu trvání soutěže bude zajištěno občerstvení.

Léto s Rychtářem
Hlinsko – Letní série kulturních akcí v amfiteátru hlineckého pivovaru se překlopila do své druhé poloviny tentokrát se hudební výběr zaměřil na příznivce ska a rocku. V sobotu 11.8. se můžete těšit na slovenskou hvězdu Horkýže Slíže, skáčkovou legendu Sto Zvířat a nebo velice zajímavé Pipes and Pints. Brány amfiteátru Rychtář v Hlinsku se otevřou v 17:00, nabitý program začne první kapelou Imodium kolem šesté hodiny

Koncert folkové skupiny Strunovrat
Nasavrky – Město Nasavrky vás zve v neděli 12.8. od 18 hodin do zámku na koncert folkové skupiny Strunovrat pod vedením Jitky Šottové a Petra Šotty.

Dámský den a klání 
v barokním ježdění
Slatiňany – Anglický park státního zámku ve Slatiňanech bude v sobotu 11. srpna od 9:00 hostit Dámský den a klání v barokním ježdění. Pro soutěžící dámy a jejich koně je připraveno osm disciplín, při kterých se představí divákům v dámských sedlech, a také v dobových barokních kostýmech. Čeká je tak například drezura nebo jízda zručnosti. Následovat bude parkur s osmi překážkami. Pro diváky bude rozhodně zajímavá čtvrtá disciplína představující pětiminutovou volnou sestavu v kostýmech s doprovodem hudby. Jedinou podmínkou této soutěže je dámské sedlo, jinak vše záleží na kreativitě dam. Další v pořadí pak bude jízda elegance nebo skok přes překážku se skleničkou šampaňského  v ruce.

Spartakyáda 
– 5. sraz Spartaků
Trhová Kamenice – V sobotu 11. srpna 2012 se koná v Trhové Kamenici již 5. Spartakyáda, značkový sraz vozů Škoda 440, 445 a 450, tzv. Spartaků.
Program pro veřejnost:
9.00 – Raisovo náměstí: řazení a prohlídka vozů před startem do orientačního závodu
10.15 – start Spartaků
od 16.00 do 17.00 – rozhledna na Zuberském kopci – řazení vozů pro společnou fotografii.