Nákaza se v kraji začíná opět rychle šířit. Ukazují to čísla ministerstva zdravotnictví. V úterý přibylo v Pardubickém kraji 18 nových případů nákazy, což je o 16 případů více než minulý týden. Denní přírůstek je tak největší od 31. května, kdy laboratoře odhalily 29 nakažených osob. Červnové statistiky pak vykazovaly spíše jednotky případů.

Úterní nárůst nakažených byl v celé republice o více než 200 případů vyšší než před týdnem. Laboratoře však provedly také více testů než minulý týden, kdy se kvůli svátečním dnům testovalo méně.

Nejvíce nakažených zůstává stále na Pardubicku. Za posledních sedm dní zde laboratoře odhalily 48 nových případů a počet nakažených obyvatel na 100 000 nyní činí 27,25. Horší situace je jen v Praze a na Plzeňsku. A výrazně se zhoršila také situace v okrese Svitavy, kde je incidence za posledních sedm dní 15,38 osob na 100 000 obyvatel.

Antigenní testování na nemoc covid-19. Ilustrační snímek
Přibylo přes 300 nových případů covidu. Jde o nejvyšší počet od začátku června

Množství očkovaných podle věkuMnožství očkovaných podle věkuZdroj: Visualito

Naopak nejlépe si poslední týdny vede Chrudimsko. I tam se však situace horší. Zatímco do prvního prázdninového měsíce vstupoval region s nulovou incidencí, nyní se na Chrudimsku nachází 5,73 osob na 100 000 obyvatel za poslední týden. A podobně je na tom také okres Ústí nad Orlicí, kde hygienici evidují devět nových případů koronaviru za posledních sedm dní. Incidenční číslo je nyní na hodnotě 6,52.