Do ankety stromky přibývaly ještě pár dnů před jejím uzavřením. Nakonec mohli čtenáři hlasovat pro dvadvacet stromů napříč celým Chrudimskem. Hlasovalo se pro stromy z Běstivny, Bojonova, Heřmanova Městce, Horní Bradlo, Holotína, Chrudimi, Kočí, Kněžic, Kraskova, Míčova, Medlešic, Nasavrk, Počátků, Proseče, Ronova nad Doubravou, Prosíčky, Seče, Skutče, Stolan, Třemošnice, Ždárce u Seče a Žlebských Chvalovic.

Příjemným zjištěním byl obrovský zájem, který anketa vyvolala. Hlasovat se mohlo opakoavaně, každou hodinu, a celkem se nashromáždilo těžko uvěřitelných 21 858 hlasů.

Vítězem se stala Proseč. Ale jednoduché to vůbec neměla. Od prvních dnů s jasným náskokem vedl stromeček z Heřmanova Městce. Pak se ze spodní části startovního pole neočekávaně vynořila právě Proseč a strhl se lítý boj, který obce a jejich starostové (citujme starostu Heřmanova Městce Josefa Kozla: "My moc dobře víme, že máme strom nejhezčí bez ohledu ankety, ale kdybychom přeci jen tu Proseč uklikali, tak nebylo by to lepší?") ještě navíc podporovaly upozorňováním na probíhající anketu. Proseč i Heřmanův Městec se s výrazným náskokem dostaly na čelo peletonu a v posledních dnech se jejich pořadí měnilo v podstatě z hodiny na hodinu a to už do posledních dnů ankety.

Nakonec zvítězila Proseč se ziskem 8 790 hlasů, druhý Heřmanův Městec získal 7 721 hlasů. Třetí místo patří Ždárci u Seče, jehož obyvatelé rovněž předvedli heroický výkon. Konečný zisk: 3 139 hlasů.

Krátce po půlnoci starosta Proseče Jan Macháček poděkoval všem obyvatelům Proseče, heřmanoměstečtí na sebe nenechali dlouho čekat a vítězi sportovně pogratulovali. A soudě podle reakcí z obou měst, obě obce už zbrojí na příští rok.

Anna Zavřelová (3,34 kg a 50 cm); 18.12. v 00:52; rodiče Jana a Jan; Srnojedy; sestřička Eliška 2,5 roku.
OBRAZEM: Právě jsme se narodili