Přičemž gin je alkoholický nápoj připravovaný pálením a ochucovaný jalovcem, který byl objeven v 16. století. „Toto školení má studentům ukázat, jak pracovat s ginem, aby znali jeho výrobu jak se s ním dá pracovat v baru. Gin nyní zažívá renesanci a dá se z něj připravit celá řada zajímavých drinků. Jednotlivé typy ginu se od sebe liší chutí a vůní podle bylinek, které se do něj přidávají," řekla lektorka Kateřina Kluchová.

Studenti hotelovky pronikali do tajemství kávy a ginu.Před studenty tak stálo pět kalíšků a ginem, ti zletilí mohli okusit, ostatní mohli pouze přičichnout.

O patro výše patřila lekce kávě. Jedna skupinka studentů pražila kávová zrna etiopské kávy v laboratorní pražírně, zbylí kávu mleli a odměřovali. „Připravíme si několik vzorků kávy, kterou budeme ochutnávat, abychom cítili rozdíl mezi zeměmi původu nebo třeba nadmořské výšce, kde se káva pěstuje. Příprava kávy je obřad, ale záleží i na jejím uskladnění v suchu a teple. Když se semele, aroma z ní vyvane do patnácti minut," řekl znalec kávy Michal Křižka .