Jako první navštíví zaměstnanci FÚ skutečský městský úřad, kam zavítají už zítra a lidem tu budou k dispozici mezi 12. 16. hodinou.

Ve středu příštího týdne budou „daňaři" k dispozici poplatníkům v Heřmanově Městci v prostorách tamějšího Multifunkčního centra a to v podstatě po celý pracovní den od 9 do 16.30 hodin. V tomto rozmezí je ovšem započítána i hodinová polední přestávka od 12 do 13 hodin, během níž nemá smysl daňové přiznání nosit.

Ve stejný den jako v Heřmanově Městci budou moci poplatníci s daňovým přiznáním v ruce navštívit i Městský úřad Chrast, a to v době od 12 do 16 hodin.

Nakonec Třemošnice

Posledním městem na Chrudimsku, kam se pracovníci finančního úřadu vypraví, bude Třemošnice. Veřejnosti tu budou k dispozici 26. března od 12 do 16 hodin v budově třemošnického městského úřadu.

Možnost odevzdat daňové přiznání mívali dříve například i lidé v Nasavrkách. Naposledy se tak ale stalo předloni.

„My bychom o tuto službu docela stáli, ale těch přiznání tu bývalo v minulosti někdy odevzdáváno tak málo, že si pracovníci finančního úřadu zřejmě vyhodnotili, že zajíždění do Nasavrk pro ně nemá žádný větší smysl," podotýká nasavrcký starosta Milan Chvojka.

Popravdě, nelze se ani příliš divit. Byl totiž v Nasavrkách třeba i rok, v němž si zaměstnanci finančního úřadu zpět na své stálé pracoviště odváželi pouhopouhé jedno jediné daňové přiznání, zatímco například v takové Třemošnici odevzdávají lidé i několik stovek aktuálních přiznání k dani z příjmu.