Soutěžní stanoviště byla rozprostřena po celém areálu stadionu. Začínali sestavováním hanojských věží nebo házením obručí na tyčky. Podél hlavní cesty stadionem pořadatelé rozprostřeli pár složitějších úkolů jako házení létajícího talíře do vymezeného prostoru. Slalom s míčkem na pálce měli mladší účastníci zjednodušený vetší tenisovou pálkou s tenisákem a starší účastníci bojovali s pingpongovou pálkou a míčkem.

Malí sportovci klidně postávali ve frontách a s nadšením i nervozitou, zda to zvládnou, čekali na to, až se dostanou k baseballové pálce, aby mohli odpálit svůj míček co nejdál. Nebo až na ně přijde řada u luku, ze kterého stříleli šíp na terč. Třetí oblíbenou zastávkou bylo kopání míče do branky, ve které stáli tři nehybní brankáři.

Chvíli před profesionální ukázkou hasičů, se malí sportovci štosovali ve frontách u posledních dvou stanovišť. Jedno z nich bylo lezení v lanoví mezi stromy a druhé, snad nejoblíbenější stanoviště a poslední ze seznamu, bylo střílení vzduchovkou na malé špalíčky.

Zakončení sportovního dne patřilo hasičskému zásahu vyprošťování zraněné osoby z havarovaného auta. Kousek od tohoto místa si mohli malí návštěvníci vyzkoušet i ošetření malých a velkých ran nebo i záchranu života masáží srdce a umělého dýchání. V průběhu celého odpoledne mohli děti i jejich rodiče sledovat nafukování a odlet horkovzdušného balónu.

Žaneta Švejdová