Návštěvníci si formou soutěže vyzkoušeli základy topografie, zdravovědy, uzlování a stříkání z takzvaných džberovek na plechovky. Místo střelby ze vzduchovek se házelo šipkami.

Průběh Dne otevřených dveří popisuje za pořadatele Šárka Tererová: „Že se děti nedají nachytat, jsme poznali, když hbitě rozdělily situace na obrázcích, které znázorňovaly nebezpečné situace. Za každou splněnou disciplínu dostali účastníci razítko do kartičky se jménem a po vyplnění celé kartičky na děti čekal diplom, balíček s překvapením a nafukovací balónek.

Už od rána se celý sbor s obavami díval k nebi, kde se střídaly mraky se slunkem a deštěm. V poledne se počasí umoudřilo a my jsme mohli část soutěžních úkolů přesunout i ven. Děti řádily ve skákacím hradu, házely kroužky na kříž, balónky na ‚panáka! a prohlédly si hasičské automobily. Pro rodiče i pro děti bylo připravené občerstvení – šťavnatá kýta. Při posezení se podívali nejen na průřez historií sboru, ale i na práci výjezdové jednotky. Místní si připomněli povodeň v roce 1997, ale i v roce 1983, tornádo z roku 2008 a zhlédli fotky z povodní, kde naši hasiči byli pomáhat nejen s úklidem po velké vodě.

Myslím, že mohu směle tvrdit, že si všichni přítomní celé odpoledne užili. Děti se vyřádily, zkusily si být na chvíli hasiči, rodiče poseděli a možná potkali známé, které již dlouho neviděli. Velkou radost jsme měli z kamarádů z Hamzovy léčebny pro děti i dospělé, kteří se přišli podívat s maminkami a soutěžili s velkým nasazením a zaujetím."