Jejich tým Racing Team Avia Future se mistrovství účastní jako jediný z Česka a také jako jediný s jiným autem, než mercedesem. „Jak někoho přitahují koně, někoho kytičky, tak mě nejvíce bavily motorky a auta. Sama na motorce jezdím a táta mě to učil od mala. Je to krásný adrenalin,“ odpovídá drobná blondýnka na otázku, co ji na motosportu nejvíce láká.

Kateřina Ventluková svoje úkoly navigátorky popisuje následovně:

„Mojí povinností je hlídat celou pravou stranu, což znamená, že hlásím, co je třeba pod koly (např. díry, nájezd na velké kameny…). Vlastně hlásím všechno, co by mohlo ovlivnit stabilitu celého vozidla hlavně ve velkých náklonech.

Když najíždíme do branek, tak mu hlásím centimetry, jak daleko jsme od branky, abychom neměli zbytečný dotyk a v tom horším případě i zlomenou branku. Domlouváme se na trase, jak pojedeme danou sekci, co pro nás bude nejlepší, prostě vymýšlíme různé strategie.“

Kateřina pracuje na chrudimském městském úřadu, na evidenci řidičů. Její hlavní náplní je bodový systém a zákazy řízení. Závodění jí v práci dokonce pomáhá: „Občas je sranda, když se mi řidiči snaží na přepážce trochu zalhat a vymýšlí si různé věci hlavně u kamioňáků, protože si myslí, že ta malá blondýna o tom vůbec nic neví a pak přijde překvapení,“ usmívá se navigátorka.