Akce začne vernisáží výstavy litografií a fotografií dvou mladých výtvarníků nazvanou "Zlomové okamžiky". Autory výstavy jsou Vojtěch Jehlička a Alžběta Vašinová, oba jsou absolventy Střední školy umění a designu v Brně.

V úvodu vernisáže uslyší návštěvníci duo housle-akordeon – v podání Ester Kabátové a Anety Kubečkové. V obdobném obsazení zahrají i žáci ZUŠ Hlinsko.

Součástí vernisáže bude výtvarná dílna pro děti. Výstava bude otevřena od 16. září do 30. října od pondělí do čtvrtka vždy od 10 do 17 hod. a v neděli od 14 do 17 hod.

Dále v rámci festivalu v hlineckém kostele Narození Panny Marie vystoupí soubor Hradišťan s uměleckým vedoucím Jiřím Pavlicou.

Zazpívá Hradišťan

Pro děti místní ZUŠ bude velkým zážitkem, že si s tímto významným hudebním tělesem budou moci při některých skladbách společně zazpívat. Koncert se bude konat v neděli 23. září v 17 hod. Vstupenky bude možné zakoupit v Informačním centru v Husově ulici v Hlinsku nebo v Centru Jana XXIII. na sídlišti v Hlinsku.

Mnoho setkání

Název festivalu vystihuje pojetí a základní myšlenku celého projektu. Tou má být setkání hudby s poezií a výtvarným uměním, setkání významných umělců se začínajícími a také v průběhu festivalu dojde k řadě setkání všech generací návštěvníků.

Festival pořádá občanské sdružení Jana XXIII.