Studenti hotelovky připravili menu připomínající pravěk, své kuchařské umění představili i lahůdkami v podobě šneků po burgundsku nebo žabích stehýnek. Lidí přišlo hodně, zábavu si užily i děti při výtvarných dílničkách, malování na obličej nebo dováděním na hřišti.

Klášterní zahrady se pro uspořádání festivalu jídla a pití ukázaly jako ideální. „Jsem rád, že můj nápad padl na úrodnou půdu a podle ohlasů návštěvníků soudím, že se akce vydařila,“ řekl starosta Chrudimi František Pilný.

Ředitel Hotelové školy Bohemia Martin Slezáček neskrýval radost. „Jsem rád, že se tady lidem líbí a už nyní začneme připravovat další ročník,“ uvedl.

Nápor hladových a žíznivých návštěvníků byl obrovský. Některé položky v meníčkách musely být vyškrtnuty - vyprodaly se. „Od 11. hodiny jsme se prakticky nezastavili,“ podotkl Jiří Burkoň, jehož hamburgery Giles Burger jsou vyhlášené daleko za hranicemi okresu.