Závod odstartoval náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek, celým sportovním dnem provázel moderátor Jan Rýdlo. „Letošní ročník závodu hodnotím jako velmi úspěšný. Děkuji závodníkům, našim partnerům a všem, kteří se na organizaci závodu podíleli," řekl prosečský starosta Jan Macháček

Závod, který pořádá Sdružení obcí Toulovcovy Maštale, si za dobu své existence získal již své skalní příznivce a i letos přilákal další nové závodníky z celé České republiky.

Roman Línek nejenže odstartoval hlavní závod, ale postavil se společně s manželkou i na start pětadvacetikilometrové trasy. „Jsem dlouholetý podporovatel této akce a cením si toho, že zde mohu být i letos," řekl.

Ranní deštivé počasí neodradilo cyklisty, kteří si přijeli zasoutěžit a prohlédnout si pískovcové skály přírodní rezervace Maštale, přes které většina tras závodu vedla. „Je to opravdu závod pro všechny věkové kategorie a má skvělou atmosféru," řekl moderátor závodu Jan Rýdlo

Starty všech kategorií se uskutečnily přesně podle časového plánu a organizačně se vše zvládlo bez komplikací.

„Závod se obešel bez vážnějších zranění, i když jednoho závodníka bylo nutné převézt do nemocnice. Bohužel i to se během závodů občas stává," řekl Martin Olbrich, ředitel závodu a místopředseda Sdružení obcí Toulovcovy Maštale.

Letos závod získal nového hlavního partnera, což umožnilo rozšířit doprovodný program.

(jm, ron)