Již počtrnácté se na začátku ledna objevili koledníci v Heřmanově Městci. „Koledníky tu neodradil ani místy dosti silný déšť a sbírku dokončili. Poslední skupinka končila těsně před druhou hodinou. Lidé byli v naprosté většině velmi vstřícní. Je vidět, že na sbírku jsou za ta léta u nás zvyklí a mnozí čekají na tři krále. Výsledek sbírky ještě není znám, ale podle svědectví koledníků byla řada občanů velmi štědrá. Patří jim za to obrovský dík," uvedl koordinátor sbírky Marek Výborný.

Jedna rodina tu tradičně smažila pro koledníky bramboráky, jinde, kde lidé nebyli doma, nechali za dveřmi dopis s prosbou o označení dveří K+M+B+2015 a s příspěvkem do sbírky. Někteří se zase nejdříve lekli „černého" Baltazara a zprvu přibouchli dveře, ale poté je zase s omluvou otevřeli. Nechyběl ani koledník na štaflích, který označil jeden z obchodů na náměstí tříkrálovým nápisem.

Ve Slavkovicích chodili hned čtyři králové neboť tam bydlí čtyři malé děti a žádné nechtělo přijít o koledování.

V Chrudimi zase povolala jedna žena na skupinu kolednic strážníky. Měla totiž podezření, že dívky vybírají peníze pro sebe. „Vše ale bylo v úplném pořádku. Šlo jen o nedorozumění pramenící z toho, že děvčata na sobě neměla tříkrálová roucha. Ta už na ně prostě nezbyla," shrnul událost operační důstojník Městské policie Chrudim.