Zápas profesionálů, kteří jinak úzce spolupracuj, přinesl kromě netradičního sportovního zážitku také 34 030 korun, které mezi sebou vybrali hráči a diváci na dobrovolném vstupném. Tuto částku pak pořadatelé věnovali rodičům těžce nemocného osmiletého chlapce.

„Tribuny se postupně zaplnily a každý příchozí přispěl dobrovolným vstupným do kasičky, která vznikla jen pro ten daný okamžik. Profesionálové z řad hasičů a policistů také přispěli na léčbu malého Adámka finanční částkou a také svou skvělou hrou. Do hry se dokonce zapojil i ředitel krajského ředitelství Policie ČR Pardubického kraje Jan Švejdar,“ uvádí za pořadatele mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Podle jejích slov leží osmiletý Adámek v kómatu po operaci mandlí. „Po několika dnech začal krvácet a došlo k zástavě srdce. Adámek má poškozenou značnou část mozku. Dýchá sám přes tracheostomii, výživa probíhá přes tzv. PEG, hadičkou do bříška. Jeho stav je velmi vážný, ale stabilizovaný,“ doplňuje Horáková.

Samotný západ na ledové ploše byl dramatický a velmi vyrovnaný. Hasiči měli mužům zákona co oplácet, když jim v loňském benefičním zápase podlehli 4:3. Letos se štěstí přiklonilo na stranu hasičů a ti odcházeli do kabin s velmi těsnou výhrou 5:4. „Myslíme si ale, že vyhráli všichni,“ dodává Vendula Horáková.